Apseli diş çekimi sonucu ölüm olayında diş hekimi meslekten men edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2010 13:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kayseri'de 3 ay önce 16 yaşındaki Sinan Kahriman'ın apseli dişini çekerek ölümüne neden olduğu iddia edilen teknisyen hakkında açılan soruşturma sonuçlandı. Konuyu Disiplin Kurulu'nda değerlendiren Kayseri Diş Hekimleri Odası, teknisyeni çalıştıran ve diş çekiminin muayenehanesinde yapıldığı diş hekimi T.G. hakkında 'meslekten men kararı' aldı. Oda, aldığı kararı Türk Diş Hekimleri Birliği'ne götürecek.

Geçen yıl Kasım ayında diş ağrısı şikayetiyle hekime giden Sinan Kahriman, dişindeki apse nedeniyle hekimlerce diş çekimi yapılmamıştı. Daha sonra başka bir diş hekiminin özel muayenesine giden Sinan Kahriman, burada 20 lira diş çekim ücreti karşılığında hekimin çekmediği dişi, diş hekiminin yanında çalışan teknisyen Y.Ü. tarafından çekilmişti. Gencin yakınlarının ifadesine göre, diş çekimi sonrası muayenehaneden ayrılırken Sinan Kahriman baygınlık geçirmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 9 gün yoğun bakımda kalan genç hayatını kaybetmişti. Gencin ölümü üzerine ve ailenin de şikayetçi olmasıyla teknisyen hakkında Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açarken, Kayseri Diş Hekimleri Odası da inceleme başlatmıştı.

Kayseri Diş Hekimleri Odası, olayla ilgili dün konuyu Disiplin Kurulu'nda görüştü. Disiplin Kurulu ise teknisyeni çalıştıran diş hekimi T.G. hakkında 'meslekten men kararı' aldı. Disiplin Kurulu'nun kararı Türk Diş Hekimleri Birliği'ne götürülecek. Birliğin bu kararı onaylamasının yanı sıra para cezasına da çevirebileceği belirtiliyor. Eğer karar birlik tarafından onaylanırsa muayenehanesi kullanılan diş hekimi de mesleğinden atılmış olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber